yoga nidra

algemeen

Bij yoga denk je misschien direct aan bewegen,  maar yoga nidra doe je liggend op je rug onder een warme deken. Yoga nidra is een vorm van geleide meditatie waarbij je tot een diepe vorm van ontspanning komt. Het enige dat je hoeft te doen is te luisteren naar mijn stem en het voelen van de lichaamsdelen die ik benoem. Daarnaast zijn er andere ontspannende oefeningen en visualisaties om zowel je hoofd als je lijf diep te ontspannen. Ook het doen van ademhalingsoefeningen komt voorbij.

Ideaal als je druk bent in je hoofd, overspannen bent of regematig slecht slaapt. Of gewoon als je één keer per week een keer lekker diep wilt ontspannen. 

In het dagelijks leven staat ons brein constant "aan". Daar is het ook voor bedoeld en als je tijdig uitrust gaat dat ook prima. Maar soms is een nachtje slapen onvoldoende om weer helemaal tot rust te komen. Vooral als er ook nog eens veel spanningen zijn. Je komt steeds meer op scherp te staan. Niet alleen je hoofd, maar ook in je lijf. Dit uit zich in vermoeidheid, gespannen spieren, stijfheid en chronische klachten. Dan kan meditatie helpen. Zoals yoga nidra. Een zeer toegankelijke manier van mediteren omdat het geleide meditaties zijn, waarbij ik je met mijn stem meeneem de ontspanning in. (P.s. ik ben volgens mijn cursisten niet zweverig...😌)

mindful yoga en yoga nidra

Bewegen én mediteren. Eerst een les mindful yoga ( ongeveer 45 minuten) en aansluitend volgt de yoga nidra ( ongeveer 30 minuten).

workshop (kennismaken met) yoga nidra  (1 uur)

Hoe ziet de workshop eruit? Na een introductie over wat Yoga Nidra inhoudt, ga je dit vooral ervaren. Afgewisseld met eenvoudige yogaoefeningen krijg je geleide- en stilte meditaties  om tot een diepe ontspanning te komen. Uiteraard zal aan het eind thee met iets lekkers niet ontbreken. 

Toegankelijk voor alle niveaus. Kennis van yoga of yoga nidra niet nodig. (Niet zweverig 😌)

 

Datum: op een zondagochtend, datum  nog niet bekend. Heb je interesse laat het dan weten.

Prijs: -cursisten 1 stempel van de strippenkaart 

          -niet-cursisten €12