Home » yoga nidra

yoga nidra

 

Bij yoga denk je misschien direct aan bewegen,  maar yoga nidra doe je liggend op je rug onder een warme deken. Yoga nidra is een vorm van geleide meditatie waarbij je tot een diepe vorm van ontspanning komt.

Ideaal als je druk bent in je hoofd, overspannen bent of regematig slecht slaapt. Of gewoon als je één keer per week een keer lekker diep wilt ontspannen. 

In het dagelijks leven staat ons brein constant "aan". Daar is het ook voor bedoeld en als je tijdig uitrust gaat dat ook prima. Maar soms is een nachtje slapen onvoldoende om weer helemaal tot rust te komen. Vooral als er ook nog eens veel spanningen zijn. Je komt steeds meer op scherp te staan. Niet alleen je hoofd, maar ook in je lijf. Dit uit zich in vermoeidheid, gespannen spieren, stijfheid en chronische klachten. Dan kan meditatie helpen. Zoals yoga nidra. Een zeer toegankelijke manier van mediteren omdat het om geleide meditaties zijn, waarbij ik je met mijn stem meeneem de ontspanning in. (P.s. ik ben volgens mijn cursisten niet zweverig...😌)

mindful yoga en yoga nidra

Bewegen én mediteren. Na een korte meditatie start de les met mindful yoga oefeningen. Deze les is wat langer en bevatEven bewegen en je bewust worden van je lijf.  Daarna volgt de yoga nidra. Dit duurt ongeveer 30 minuten.  Bij yoga nidra lig je lekker op een matrasje onder een warme deken. Het enige dat je hoeft te doen is te luisteren naar mijn stem en het voelen van de lichaamsdelen die ik benoem. Daarnaast zijn er andere ontspannende oefeningen om zowel je hoofd als je lijf diep te ontspannen. 

yoga nidra

De les start soms met een korte toelichting zodat helder is waarom bepaalde oefeningen zijn zoals ze zijn.  Vervolgens een meditatie  met aansluitend  zachte (yoga) oefeningen als voorbereiding op de yoga nidra. Aansluitend volgt de yoga nidra meditatie van ruim 30 minuten. 

Kijk voor de lestijden in het lesrooster. 

workshop (kennismaken met) yoga nidra

Yoga  Nidra is een yoga vorm waarbij je liggend onder een dekentje, op een zachte mat tot diepe ontspanning komt. Een yoga nidra sessie brengt je zenuwstelsel tot rust. Je ontspant niet alleen je lijf maar vooral ook je altijd drukke hoofd.  Perfect als je veel piekert, je overspannen voelt, slecht slaapt of gewoon een keer heerlijk tot rust wilt komen.

Hoe ziet de workshop eruit? Na een hele korte introductie over wat Yoga Nidra inhoudt, ga je dit 2 uur lang vooral ervaren. Afgewisseld met eenvoudige yogaoefeningen krijg je geleide- en stilte meditaties  om tot een diepe ontspanning te komen. Uiteraard zal thee met iets lekkers niet ontbreken. 

 Toegankelijk voor alle niveaus. Kennis van yoga niet nodig. (Niet zweverig 😌)

 

Datum: op een zondagochtend, datum  nog niet bekend. Heb je interesse laat het dan weten.

Prijs: -cursisten 2 stempels van de strippenkaart 

          -niet-cursisten €24