Ik ben Inge Zijlstra. Geboren in Leeuwarden en getrouwd met een Hagenees!  Samen met hem en onze kinderen woon ik in het groene buitengebied tussen Heerenveen en Rottum. Een heerlijk plekje. Een fijne tuin en huis met mogelijkheden. In de omgeving genoeg ruimte om lekker met de hond te wandelen. Van een wandeling in het Easter Skar, op een steenworp afstand van het dorp, kom ik helemaal tot rust. Na jaren met veel enthousiasme voor de klas te hebben gestaan, in Heerenveen als tekendocent en in Rottum als leerkracht van groep 1 en 2, kwam steeds meer de behoefte om toe te geven aan mijn wens om van mijn passie voor yoga mijn beroep te maken. Vier jaar flink aan de studie! En zo kwam het dat ons inspirerende en kunstzinnige atelier werd omgebouwd tot een warme, rustgevende yogastudio. En onze ruime tuin met weids uitzicht over de velden, is met mooi weer een yoga tuin! Een sfeervolle omgeving waar ik hoop mijn passie nog jaren met anderen te kunnen delen.

 

Naast mijn voorliefde voor yoga heb ik affiniteit met mindfulness en meditatie, hetgeen ook in de lessen merkbaar zal zijn. Zo heb ik mij bijgeschoold in Yoga Nidra, een vorm van meditatie waarbij je diep tot ontspanning komt. Ideaal als je last hebt van slapeloosheid of als je veel aan je hoofd hebt. Er zijn  groepen waar ik na de  yogales deze langere meditatie doe. Zie daarvoor in het rooster bij : Yoga Nidra.

 

Zoals uit onderstaande bijscholingen wel naar voren komt verdiep ik me in hoe ik mensen met een meer of mindere fysieke beperking toch in de yogalessen kan betrekken.  Met name in de "extra vriendelijk" lessen op woensdagochtend en vrijdag vanaf 11.00 uur .  De houdingen en oefeningen zijn per definitie minder zwaar en Ik geef aan hoe je de houding kunt aanpassen of geef een alternatief. Soms is een houding niet op de vloer maar op een kruk. Natuurlijk blijf je altijd baas over je eigen lijf ; )

Opleiding 

 

Yogadocenten opleiding Hara, VYN erkende 500 uurs opleiding, Groningen 2014- 2018

 

VYN erkende bijscholingen:

- schouder en pols, Joost de Boer, Groningen, 2019

- Yoga Nidra docentenspecialisatie basis en verdieping, Annemiek  Latour, Amsterdam, 2019  + 2020

- 50 uurs specialisatie Yoga voor mensen met een fysieke beperking en chronisch zieken, Hennie Hollander, Groningen, 2022

-Yoga4Parkinson, Marjan Overdiep en Dominique Prins- König, Drachten 2023